Christina Söderström


Jag tecknade mycket i tonårenoch tog en Hermodskurs i frihandsteckning och pennteckning när jag var 16 år. Fortsatte sen att teckna, mest porträtt och blommor upp i 25 års ålder. Men sen kom andra intressen som broderi, stickning, virkning och vävning.

I mitten av av 90-talet ville jag ta upp tecknandet igen men hamnade i stället på en akvarellkurs, ledd av Eva Olsson. Fortsatte sedan att måla akvarell hemma och tyckte att det bara blev roligare och roligare. I början av 2000-talet gick jag först en kvällskurs och sedan en sommarkurs på Hampnäs för Bibbi Friman.

Fick då blodad tand att fortsätta måla. Jag kom med på några av de vår- och höstsalonger som kommunen hade för amatörer på Rådhuset. Var med på vårsalongen 2003 och höstsalongen 2004. Hade även en egen utställning på Skeppsmalndagen i augusti 2004.

Målar mest landskap och blommor samt en del stilleben med frukt och grönsaker. Men har även gjort några abstrakta akvareller och jag målar alltid egna julkort varje jul och skickar  till släkt och vänner.

Har även målat en del motiv från bl. a  Grekland och Spanien då jag har rest mycket utomlands. Akvarellmålning är både spännande och roligt  då färgen lever sitt eget liv  ibland och man kan inte alla gånger förutse hur det kommar att bli. Det är också väldigt avkopplande.


Christina Söderström

 


 Christina Söderström

  ajs787a@telia.com

  0660-14871   

                                   


Copyright © All Rights Reserved.